GRAS05007.jpg

Pasta, ris & mjöl

Pasta, Bucatini 7 ihåliga spaghetti 500g Granarolo

Artikelnummer

GRA S05 007

Region

Emilia-Romagna

Antal per förp.

24

8000839100072

Spaghetti som är ihåliga. Mycket populär i regionen Lazio där Rom ligger. Ett klassiskt recept är Bucatini all’amatriciana. Man steker tärningar av sidfläsk tillsammans med hackad lök i lite olivolja, tillsätter en burk krossade tomater och lite spansk peppar, låter det hela koka ihop, häller såsen äver de kokta bucatini och serverar med riven pecorino. Vin som passar till är t ex Barbera d’Asti.

Relaterade produkter

  • PASTITP50.jpg

    Titan-Paccari 500g Matric Villa

    Pasta, ris & mjöl

    Artikelnummer

    PAS TIT P50

    Antal per förp.

    12

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    PAS TIT P50

    Region

    Toscana

    Antal per förp.

    12

    7350005270957

    Titanpaccheri gjorda på durumvete. Koktid 10-12 minuter. Recept till 4 personer: 300 g Paccheri, 4 ägg, 125 ml mjölk, riven parmesan, salt, riven muskotnöt. Koka pastan i en kastrull med rikligt med saltat vatten under 10-12 minuter, häll sedan av vattnet. Blanda ägg, salt, muskotnöt, mjölk och parmesanost i en skål. Varva pastan med blandningen i en ugnsfast form och riv över rikligt med parmesan samt muskot. Grädda i 250 grader i ca 20 minuter.

    Produktsida
  • PASU05186.jpg

    Äggpasta, Riccioli -lockar 500g Matric

    Pasta, ris & mjöl

    Artikelnummer

    PAS U05 186

    Antal per förp.

    12

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    PAS U05 186

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    12

    7350005271589

    Äggpasta. Vårt recept ”Riccioli alla carrettiera” : Hacka en gul lök, två skivor pancetta eller sidfläsk och 50 g salsiccia fresca (VER SAC FRE). Låt hacket fräsa i lite olivolja och när det tagit färg häll i ½ glas vitt vin som får dunsta. Tillsätt 150 g krossade tomater (Mutti) och en strimlad gul eller röd paprika. Krydda med lite ORIS, en halv buljongtärning och vid behov lite vatten. Låt såsen koka i ytterligare ca 15 min. Servera den kokta pastan med såsen och nyriven parmesan. Buon appetito!

    Produktsida
  • GRARGAA10.jpg

    Risottoris, Arborio 1kg Riso Gallo

    Pasta, ris & mjöl

    Artikelnummer

    GRA RGA A10

    Antal per förp.

    12

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    GRA RGA A10

    Region

    Lombardia

    Antal per förp.

    12

    8001420003840

    Arborioris – Det enda riset som gäller när man ska göra en äkta krämig risotto. Låt hackad lök fräsa med lite smör eller olivolja i kastrullen, lägg därpå ner riset, låt det bli genomskinligt och tillsätt sedan övriga ingredienser t ex svamp, ärter, tärnat kött, hackade grönsaker (zucchini, auberginer el dyl). Späd först med 1 glas vitt vin som får dunsta och sedan med buljong, lite i taget under omrörning. Risotton är färdig efter ca 20 min. Smaka av med salt och peppar och servera gärna med färskriven parmesan.

    Produktsida
  • GRAS50070.jpg

    Pasta, Rigatoni rör 5kg påse Granarolo

    Pasta, ris & mjöl

    Artikelnummer

    GRA S50 070

    Antal per förp.

    1

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    GRA S50 070

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    1

    8000839200000

    Tjocka räfflade pastarör. Vårt recept: ”Rigatoni all’Ortolano”. Skär lök, paprika, zucchini och auberginer i småbitar och låt dem fräsa i olivolja. Pressa över två vitlöksklyftor. Skolla, skala och kärna ur 3-4 tomater, hacka dem och tillsätt dem när grönsakerna mjuknat något. Strö över en tesked ORIS och en nypa socker. Servera pastan med såsen och nyriven parmesan.

    Produktsida