OSTPAD400.jpg

Färsk & lagrad ost

Grana Padano 4 kg, RW Rossi 11 mån

Artikelnummer

OST PAD 400

Region

Emilia-Romagna

Antal per förp.

16

2235990000008

”DOP” hårdost som lagrats i 11 månader. Tillverkas i Po-dalen i norra Italien. Smaken är distinkt, stark men ändå mjuk. Används riven till pasta och gratänger, men passar även på ostbrickan. Perfekt till päron.

Relaterade produkter

    • Eko
    OSTPARE01.jpg

    Parmigiano-Reggiano KRAV extralagrad, 150g Matric

    Färsk & lagrad ost

    Artikelnummer

    OST PAR E01

    Antal per förp.

    20

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST PAR E01

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    20

    8018817670196

    KRAV-märkt – certifierad av ICEA. Lagrad i minst 28-30 mån. Nu även i 150g portion. Den ”äkta” parmesanosten – kallas i Italien ”Ostarnas Kung”. Den görs på mjölk från kor som alla uppföds i området ”den gyllene triangeln” dvs Parma-Modena-Reggio-Emilia. Smaken är stark och unik. Oumbärlig i italiensk matlagning, riven till pasta, grönsaker och gratänger. Prova den till smörfräst spenat! Lägg den på ostbrickan! Doppa små bitar i fin balsamvinäger som avslutning på måltiden – en verklig njutning!

    Produktsida
    • Eko
    OSTTALEKO.jpg

    BV KRAV Taleggio, extralagrad 1kg Matric

    Färsk & lagrad ost

    Artikelnummer

    OST TAL EKO

    Antal per förp.

    2

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST TAL EKO

    Region

    Piemonte

    Antal per förp.

    2

    9385030400005

    Taleggio-osten kommer ursprungligen från Bergamo-området och nämns i i litteraturen redan på 1200-talet. Idag tillverkas den i hela alpområdet. Osten är rektangulär, väger mellan 1,7 – 2,2 kg . Den har vanligtvis en kort lagring. Smaken är aromatisk, lätt sötaktig, konsistensen mjuk med krämig kärna. En helt underbar dessertost som naturligvis även kan användas i matlagning. Prova den grillad till färska fikon och med lite honung ringlad över! Denna version är tillverkad med pastöriserad mjölk från EKOLOGISKT jordbruk och lagrad minst 55 dagar i den ursprungliga dalen i Lombardiet, Val Taleggio.

    Produktsida
  • OSTGRI025.jpg

    Ricotta Fresca 250g Granarolo

    Färsk & lagrad ost

    Artikelnummer

    OST GRI 025

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST GRI 025

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    6

    80344346

    Ricotta är en färskost som görs på vasslan när man separerat ostmassan. Man tillskriver uppkomsten av den här osten till den helige Fransiskus som ska ha lärt hedarna att tillverka ost som kan ätas även av vegetarianer. Användnings- områdena är otaliga. Den kan ätas naturell till sallad och bröd, men även som dessert med honung och frukt. Utmärkt i matlagning. Prova den i köttfärsen istället för mjölk och ströbröd och pannbiffarna blir härligt saftiga! Och ett måste i fylld, färsk pasta!

    Produktsida
  • OSTPESDOL.jpg

    Pecorino Toscano DOLCE 1,0kg

    Färsk & lagrad ost

    Artikelnummer

    OST PES DOL

    Antal per förp.

    6

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    OST PES DOL

    Region

    21

    Antal per förp.

    6

    2385034300004

    En fårost gjord på råmjölk. Pecorino Toscano Dolce är lagrad i 60 dagar. Från början har den en mjuk smak av mjölkarom men allt eftersom den lagras än mer blir smaken lite mer intensiv och ”bestämd”. Passar till ostbrickan, att riva över pasta, till gratänger, att smaksätta soppor och risotti med.

    Produktsida