ITASALSOP.jpg

Charkuterier

Salame Sopressa Vitlök, 3kg Matric

Artikelnummer

ITA SAL SOP

Region

Emilia-Romagna

Antal per förp.

18

2385038700008

Mellangrov salami som smaksatts med kryddor och örter. Den är framställd av magert lårkött och pancetta av gris. En aning vitlök ger mycket läcker smak.

Relaterade produkter

  • VERSACFST.jpg

    Färsk Salsiccia – CHILI, 230g Veroni

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER SAC FST

    Antal per förp.

    2.76

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER SAC FST

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    2.76

    2385108600009

    En färsk malen fläskkorv ”salsiccia” kryddad med rödpeppar för lite extra sting! Stoppad i natuligt fjälster. Kan stekas i panna eller ugn och är förträfflig på grillen. Vac-packad. Ingredienser: fläskkött, salt, kryddor, aromämnen, socker: dextros, antioxidant: askorbinsyra, konserveringsmedel: kaliumnitrat. Glutenfri och laktosfri. P.S.! Man kan också ta ur köttet och använda det i pastasåsen!

    Produktsida
  • VERMOR250.jpg

    Mortadella delle feste IGP 2,5kg Veroni

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER MOR 250

    Antal per förp.

    5

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER MOR 250

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    5

    2385101300005

    Mortadella är en av de mest traditionella charkuterierna i Italien. Den kommer ursprungligen från regionen Emilia men är numera känd över hela världen. För tillverkningen används griskött som finmalts och speck från bogen, som blir de väl synliga späckbitarna som syns på den uppskurna mortadellan. Fetthalten i denna mortadella är endast 25%. Skär mortadellan i tunna skivor och ät den till ett gott bröd, skär den i tärningar som cocktail-tilltugg eller använd den i pastarätter, i pajer eller i sallader.

    Produktsida
  • VERPANLAS.jpg

    BV Lardo del Santerno Lagrad 2-4 kg

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER PAN LAS

    Antal per förp.

    4

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER PAN LAS

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    4

    2485107400003

    Santerno är en flod som rinner från Appenninerna ner genom Imola (en stad nära Bologna i Romagna där man bl.a. har San Marino GP i Formel 1). Lardo del Santerno är rent speck från utvalda svin. Det lagras med havssalt, vitlök, rosmarin, krossade och hela örter samt kryddor. Lagringen sker naturligt på traditionellt vis, lagringstiden är minst 4 månader. Smaken är mild, lite söt, med en god kryddad eftersmak. Pris per Kg.

    Produktsida
  • VERPROCUL.jpg

    BV Culatello della Tradizione 4-5kg

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER PRO CUL

    Antal per förp.

    9

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER PRO CUL

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    9

    2485106900009

    Den lufttorkade Culatello (rumpan), tillverkas av den inre delen på skinkan. Culatello kryddas och torrsaltas för hand. Den lagras 15-18 månader i speciella källare. Culatello har en doft man inte kan missta sig på, söt och delikat tack vare en långsam mognadsprocess och förädling av smaken i fuktig miljö. Den färdiga produkten har en karakteristisk päronform, med ett lätt fettlager i den konvexa delen, och den är insnörad i flera lager så att ett nät formas. Skuren är skivan uniformt röd med vitt fett mellan muskelbanden. Bearbetningen sker i någon av följande komuner i Emilia Romagna: Polesine, Busseto, Zibello, Soragna, Roccabianca, San Secondo, Sisso eller Colorno.

    Produktsida