VERPRCCOL.jpg

Charkuterier

Prosciutto cotto Collina 5% fett 4kg, halv

Artikelnummer

VER PRC COL

Region

Emilia-Romagna

Antal per förp.

16

2485109500001

Kokt skinka – mild doft och svagt rosa färg. Innehåller mindre än 5% fett. Säljs i halvor på cirka 4 kg. Bra att ha på pizza men även i annan matlagning. Perfekt också som smörgåspålägg. Innehåller inte glutamat eller allergener.

Relaterade produkter

  • VERPROCUL.jpg

    BV Culatello della Tradizione 4-5kg

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER PRO CUL

    Antal per förp.

    9

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER PRO CUL

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    9

    2485106900009

    Den lufttorkade Culatello (rumpan), tillverkas av den inre delen på skinkan. Culatello kryddas och torrsaltas för hand. Den lagras 15-18 månader i speciella källare. Culatello har en doft man inte kan missta sig på, söt och delikat tack vare en långsam mognadsprocess och förädling av smaken i fuktig miljö. Den färdiga produkten har en karakteristisk päronform, med ett lätt fettlager i den konvexa delen, och den är insnörad i flera lager så att ett nät formas. Skuren är skivan uniformt röd med vitt fett mellan muskelbanden. Bearbetningen sker i någon av följande komuner i Emilia Romagna: Polesine, Busseto, Zibello, Soragna, Roccabianca, San Secondo, Sisso eller Colorno.

    Produktsida
  • ITASALMAP.jpg

    Salame Ventricina/Marranzano picc 3kg

    Charkuterier

    Artikelnummer

    ITA SAL MAP

    Antal per förp.

    15

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    ITA SAL MAP

    Region

    Lombardia

    Antal per förp.

    15

    2385038900002

    Lufttorkad grovt malen salame kryddad med fänkål, pepparkorn och spansk peppar. En het salame som verkligen smakar mycket. Karakteristisk röd färg. Typisk för södra Italien. Bör skäras tunt.

    Produktsida
  • VERMOR250.jpg

    Mortadella delle feste IGP 2,5kg Veroni

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER MOR 250

    Antal per förp.

    5

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER MOR 250

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    5

    2385101300005

    Mortadella är en av de mest traditionella charkuterierna i Italien. Den kommer ursprungligen från regionen Emilia men är numera känd över hela världen. För tillverkningen används griskött som finmalts och speck från bogen, som blir de väl synliga späckbitarna som syns på den uppskurna mortadellan. Fetthalten i denna mortadella är endast 25%. Skär mortadellan i tunna skivor och ät den till ett gott bröd, skär den i tärningar som cocktail-tilltugg eller använd den i pastarätter, i pajer eller i sallader.

    Produktsida
  • VERPAR700.jpg

    Prosciutto Parma, 7kg Veroni

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER PAR 700

    Antal per förp.

    14

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER PAR 700

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    14

    2485101600003

    Parmaskinka anses kung bland italienska charkuterier. Denna lufttorkade skinka är den minst manipulerade produkt man kan servera. Den är resultatet av den enkla kombinationen färska grislår, salt, tid. Köttet är rosafärgat och kransas av en fettbård. Väldoftande, delikat smak, något salt, smaklig och aromatisk. En äkta parmaskinka bär stämpel med hertigkrona och har lagrats i minst 13 mån. Säljs endast hel ca 7 kg (kilopris).

    Produktsida