VERSALVEN.jpg

Charkuterier

Matric Salame Ventricina Stark, 2,5kg

Artikelnummer

VER SAL VEN

Region

Lombardia

Antal per förp.

12.5

2385031500001

Lufttorkad grovt malen salami kryddad med fänkål, pepparkorn och spansk peppar. En het salami som verkligen smakar mycket. Karakteristisk röd färg. Fetthalt 32,1%. Typisk för södra Italien. Bör skäras tunt.

Relaterade produkter

  • VERROMPR3.jpg

    Prosciutto crudo, skivad 300g Matric

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER ROM PR3

    Antal per förp.

    10

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER ROM PR3

    Region

    Lombardia

    Antal per förp.

    10

    7350005273538

    Skivad lufttorkad skinka i lite större förpackning om 300 g. Utvalda grislår som saltats och lagrats ca 1 år. Tunnskivad. Äts som förrätt (antipasto), används även som smakförhöjare i matlagningen. Ett litet tips om skinkan ska ligga på buffén: täck den med salladsblad tills gästerna kommer så bibehålller skinkan sin färg och naturliga fuktighet. Förvara den skivade prosciutton så kallt som möjligt i kylskåpet, gärna 0-gradigt, så går det lättare att sära på skivorna.

    Produktsida
  • VERSACFLU.jpg

    Färsk Salsiccia – LUGANEGA-KRINGLA, 350g Matric

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER SAC FLU

    Antal per förp.

    3

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER SAC FLU

    Region

    Lombardia

    Antal per förp.

    3

    2385032700004

    Färsk fläskkorv ”salsiccia” används flitigt i många regioner i Italien. På den svenska marknaden finns olika sorter, mer eller mindre äkta. Salsiccia luganega är den smalare varianten och mycket uppskattad bl.a. i Ligurien eller Sardinien. Den kan med fördel grillas och läggas i grytor, alternativt tar man ut själva köttet och använder det som köttfärs i pastarätter. Ingredienser: fläskkött, salt, kryddor, aromämnen, socker: dextros, antioxidant: natriumaskorbat, konserveringsmedel: natriumnitrit. Glutenfri och laktosfri. SÄSONGSPRODUKT: MARS-SEPT.

    Produktsida
  • VERPQPOG.jpg

    Q+ Prosciutto Parma, il Poggio 24mån, 8,5kg

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER PQ POG

    Antal per förp.

    8.5

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER PQ POG

    Region

    Lombardia

    Antal per förp.

    8.5

    2370790000008

    Denna utvalda Parmaskinka är vår absolut mest exklusiva, mest lagrade och mjällaste lufttorkade skinka. Den lagras minst 24 månader. Urbenad på gammalt vis med kniv, levereras i special box. Lufttorkad Parmaskinka. Utvalda grislår av sk ”tunga grisar” (160-180 kg). Endast skinkor från dessa grisar kan ge den rätta jämnvikten mellan fett och magert kött, och känns igen på väldoften, den fina smaken, den speciella söta ådran och den jämna färgen. Framställningen liknar nästan en rit och utförs av experter. Grislåren smörjs in med salt, som sköljs av efter en tids vila.

    Produktsida
  • VERPAR700.jpg

    Prosciutto Parma, 7kg Veroni

    Charkuterier

    Artikelnummer

    VER PAR 700

    Antal per förp.

    14

    Klicka för att läsa mer

    Artikelnummer

    VER PAR 700

    Region

    Emilia-Romagna

    Antal per förp.

    14

    2485101600003

    Parmaskinka anses kung bland italienska charkuterier. Denna lufttorkade skinka är den minst manipulerade produkt man kan servera. Den är resultatet av den enkla kombinationen färska grislår, salt, tid. Köttet är rosafärgat och kransas av en fettbård. Väldoftande, delikat smak, något salt, smaklig och aromatisk. En äkta parmaskinka bär stämpel med hertigkrona och har lagrats i minst 13 mån. Säljs endast hel ca 7 kg (kilopris).

    Produktsida