VERPROCUL.jpg

Charkuterier

BV Culatello della Tradizione 4-5kg

Artikelnummer

VER PRO CUL

Region

Emilia-Romagna

Antal per förp.

9

2485106900009

Den lufttorkade Culatello (rumpan), tillverkas av den inre delen på skinkan. Culatello kryddas och torrsaltas för hand. Den lagras 15-18 månader i speciella källare. Culatello har en doft man inte kan missta sig på, söt och delikat tack vare en långsam mognadsprocess och förädling av smaken i fuktig miljö. Den färdiga produkten har en karakteristisk päronform, med ett lätt fettlager i den konvexa delen, och den är insnörad i flera lager så att ett nät formas. Skuren är skivan uniformt röd med vitt fett mellan muskelbanden. Bearbetningen sker i någon av följande komuner i Emilia Romagna: Polesine, Busseto, Zibello, Soragna, Roccabianca, San Secondo, Sisso eller Colorno.

Relaterade produkter