matildaricardo-2

Om företaget

Tradition, yrkesskicklighet & kärlek till produkten

Matric Italgross är ett företag som bedriver importverksamhet av italienska matprodukter och italiensk dryck (vin, öl och sprit). Vår affärsidé är att förmedla en ny kulinarisk bild av Italien. En helhetsbild av hur italiensk, regional mat och dryck i fin samklang, kan avnjutas både till vardag och fest, utan att få epitetet ”italienska delikatesser” – helt enkel god italiensk mat för varje tillfälle. Så i jakten på de allra bästa leverantörerna och vinproducenterna, reser vi Italien runt och hämtar hem de produkter som borgar för kvalitet och äkta, italiensk matkultur.

När Matric Italgross AB grundades 1991, var jag – Riccardo Mondolfi – övertygad om att all den härliga mat som jag varit van vid hemma i Bologna och som jag gladde mina svenska vänner med skulle kunna ha en marknad här i Sverige. Mina vänner tryckte på och snart fick jag ägna fritiden åt att importera och distribuera italienska produkter. Verksamheten växte och snart var vi två eldsjälar som delade idén att lära de svenska konsumenterna vad det äkta italienska köket är. Inte bara pizza, pasta och Chiantivin utan hela den variationsrika, traditionella och regionala italienska matkulturen.

Idag har företaget vuxit till dryga 40 medarbetare, men affärsidén förblir den samma: att hitta genuina produkter och de mest representativa leverantörerna i Italien – bästa kvalitet till rätt pris. Vi har ledande varumärken under vårt företag och erbjuder dessutom vårt eget varumärke på en stor mängd produkter. Genom att ha valt matleverantörer och vinproducenter med gemensamma värderingar, där tre nyckelord ingår: tradition, yrkesskicklighet och kärlek till produkten, så är vi på Matric Italgross säkra på att även ni konsumenter finner våra produkter som genuina, kvalitativa och fulla av italiensk värme.