Om företaget

Tradition, yrkesskicklighet & kärlek till produkten

Matric Italgross är ett företag som bedriver importverksamhet av italienska matprodukter och italiensk dryck (vin, öl och sprit). Vår affärsidé är att förmedla en ny kulinarisk bild av Italien. En helhetsbild av hur italiensk, regional mat och dryck i fin samklang, kan avnjutas både till vardag och fest, utan att få epitetet ”italienska delikatesser” – helt enkel god italiensk mat för varje tillfälle. Så i jakten på de allra bästa leverantörerna och vinproducenterna, reser vi Italien runt och hämtar hem de produkter som borgar för kvalitet och äkta, italiensk matkultur.

När Matric Italgross AB grundades 1991, var – Riccardo Mondolfi – övertygad om att all den härliga mat som han varit van vid hemma i Bologna skulle kunna ha en marknad här i Sverige. Snart ägnades fritiden åt att importera och distribuera italienska produkter. Verksamheten växte och snart var det två eldsjälar som delade idén att lära de svenska konsumenterna vad det äkta italienska köket är. Inte bara pizza, pasta och Chiantivin utan hela den variationsrika, traditionella och regionala italienska matkulturen.

Sedan 2018 ägs företaget av Granarolo Group och företaget vuxit från en liten direktleverande Svensk-Italiensk specialist på Italienska delikatesser till en idag komplett Svensk-Italiensk leverantör av Italiensk mat & dryck till Svensk Dagligvaruhandel och Restaurang.

Affärsidén förblir den samma: att hitta genuina produkter och de mest representativa leverantörerna i Italien – bästa kvalitet till rätt pris. Vi arbetar med ledande italienska varumärken och erbjuder dessutom vårt eget varumärke på en mängd produkter. Genom att ha valt matleverantörer och vinproducenter med gemensamma värderingar, där tre nyckelord ingår: tradition, yrkesskicklighet och kärlek till produkten, så är vi på Matric Italgross säkra på att även ni konsumenter finner våra produkter som genuina, kvalitativa och fulla av italiensk värme.