Varmrätter

Ram början
Receptbild
Pappardelle med ragú på hare
Pappardelle med ragú på hare, är så typiskt en pastarätt bara kan vara i Toskana. Att jaga småvilt är en hobby som många tar sig an i regionen. Ragún skall vara mustig, grov och smakrik.

Skär köttet i mindre bitar. Skär också lök, morot och selleri i småbitar och fräs grönsakerna i en gryta med extra jungfruolivolja i botten. Tillsätt köttet och fräs ytterligare. Tillsätt lagerblad och vinet samt salta och peppra. Tillsätt Intenso-grönsak och låt allt bryna vidare i 10 minuter på svag värme. Tillsätt lite köttbuljong och låt det småputtra i ytterligare 10-15 minuter på svag värme. Koka upp en kastrull med rikligt med vatten och salta med grovt salt. Koka pappardellen enligt anvisningen på förpackningen och durka sedan av pastan, när den är al dente. Lägg i pastan i harragún och riv rikligt med parmesan över.

500 gKött av hare eller kanin
400 gPappardelle
4 mskIntenso-grönsak
2 stLagerblad
2 dlRödvin
100 gFärskriven Parmigiano Reggiano
1 stGul lök
1 stMorot
1 stStjälk selleri
Extra jungfruolivolja
Lite köttbuljong
Salt
Svartpeppar
Print Mail
Ram slut
Toscana

Rustikt och raffinerat, milt och smakrikt - här finner man ett spektra av matupplevelser. Från enkel böngryta till lite mer avancerade pastarätter med tex. harragú. Och givetvis den klassiska bruschettan. Läs mer

Fler recept
Recept #45 Receptram
Recept #10 Receptram
Recept #57 Receptram