Varmrätter

Ram början
Receptbild
Halstrad tonfisk
Halstrad tonfisk med grönsaker är en uppskattad sommarrätt på Sicilien. Dagsfärsk läggs den på grillen och halstras. Smal medelhavsmat när den är som bäst! * köp den grönlistade tonfisken

Skär tonfisken i 2-3 cm skivor. Halstra tonfisken hastigt i en stekpanna med lite extra jungfruolivolja i. Halstra den enligt eget tycke men att tonfisken är rosa i mitten, är att föredra. Tillsätt den hackade kaprisen och salt/peppra, efter tycke och smak. Om man önskar kan man pressa lite citronsaft över tonfisken. Servera på ett fat med det ovan nämnda grönsakerna.

För garnering: gurka, morot och rödlök(stekt)

400 gFärsk tonfisk
2 mskExtra junfruolivolja
2 mskHackad kapris
1 stEv. citron
Peppar
Salt
Print Mail
Ram slut
Sicilia

Med inslag i maten från Spanien och Nordafrika blandas de mest ljuvliga dofter och smaker i en vacker symfoni. Här kan man inte ”leva utan” oliver, kapris och aubergine. Även cous-cous används flitigt på Sicilien med havets läckerheter eller vegetariskt. Läs mer

Fler recept
Recept #40 Receptram
Recept #15 Receptram
Recept #4 Receptram