Varmrätter

Ram början
Receptbild
Pasta med salsiccia och tomat/Gnocchetti sardi
Gnocchetti sardi är norra Sardiniens ”spaghetti med köttfärssås” d.v.s. gillas av alla! Sås av färsk salsiccia, tomat, saffran och färskriven pecorino. Såsen skall puttra länge och väl.

Bryn den finhackade löken i oljan. Tillsätt innankråmet av den färska salsiccian, hjälp till med fingrarna, att fördela i mindre bitar. Bryn lök och salsiccia i 10 minuter på svag värme. Tillsätt sedan passerade tomaten, saffran och lite, lite salt(salsiccia är salt i sig). Man kan också ha i lite peperoncino(chili) eller svartpeppar. Låt sjuda i 30 minuter minst. Tillsätt basilikabladen(repade) när såsen är mer eller mindre klar.

Koka rikligt med vatten och tillsätt(i början) grovt salt. Koka pastan enligt anvisningen. Servera pastan med färskriven pecorino.

500 gMalloreddus (drumvetepasta)
5 bladFärsk basilika
150 gFärsk salsiccia
1 stLök, finhackad
1 unsSaffran
0.5 dlPasserade tomater
Eventuellt Chili
Eventuellt svartpeppar
Färskriven pecorino
Salt
Print Mail
Ram slut
Sardegna

En region som mitt hjärta klappar extra starkt för. En ö med karga berg, fantastiska bukter och smaragdgrönt vatten. En ö där läckergommen njuter, där ädla droppar i glasen förgyller och solens strålar smeker ens kind. Skaldjur, fisk, spädgris, sjöborre och malloreddus (en slags pastasort) allt detta är öns speciella delikatesser. Läs mer

Fler recept
Recept #12 Receptram
Recept #58 Receptram
Recept #7 Receptram