Varmrätter

Ram början
Receptbild
Crostata- italiensk söt paj
Crostata- en god och knaprig italiensk söt paj!

Gör så här:

Blanda 4 dl mjöl med 2 dl socker. Tillsätt 1 helt ägg och en äggula. Blanda runt. Tillsätt sedan 100 gr rumsvarmt smör och knåda ihop till en deg. Låt vila i 5-10 minuter. Ta cirka 2/3 av degen och tryck ut i en ugnsfast form. Bred på valfri marmelad( aprikos, körsbär, jordgubbe, hallon, päron etc) och ta resterande deg och lägg i remsor över marmeladen. Man kan också strö över flagad mandel eller sikta över lite florsocker när pajen är klar.

Servera till te, kaffe eller spumante/prosecco!

4 dlmjöl
2 dl socker
100 g smör
1 ägg
1 äggula
marmelad
Print Mail
Ram slut
Italien

Det italienska köket finns inte Italiens 20 regioner har sina egna speciella produkter.Där hav, berg, sjöar och dalar, i fin samklang erbjuder de allra finaste råvaror. Det italienska köket är känt för att med sina rena råvaror presentera maträtter med enkel elegans. Läs mer

Fler recept
Recept #63 Receptram
Recept #61 Receptram
Recept #60 Receptram