Varmrätter

Ram början
Receptbild
Saffransris/Risotto alla milanese
Saffransris, risotto alla milanese, äts precis som den är i Lombardia
men givetvis kan man lägga till sparrisknoppar, räkor eller pilgrimsmusslor som extra garnering!

Smält 50 gr smör i en gryta och tillsätt den finhackade löken. Låt löken bli genomskinlig. Tillsätt riset och rör runt. Späd med vinet och låt vätskan koka in. Tillsätt saffran och späd med buljongen, lite i taget samt rör om. Fortsätt denna procedur, tills riset är al dente. Tillsätt den färskrivna parmesanen och salt och peppra, efter tycke och smak. Servera direkt med lite extra parmesan på toppen.

80 gSmör
350 gRis (carnaroli)
2 lKöttbuljong
2 dlVitt vin (torrt)
100 gFärskriven Parmigiano Reggiano
1 stGul lök, finhackad
0.5 gSaffran
Peppar
Salt
Print Mail
Ram slut
Lombardia

Lago di Como, Milano och fotboll på San Siro – ja, visst är det så men det är den typiska maten som jag ska förmedla – härifrån kommer: Bresaola della Valtellina, gorgonzola och taleggio – i mitt tycke två underbara ostar som verkligen är till stor nytta i köket, då man kan göra många goda rätter med de båda ostarna. Läs mer

Fler recept
Recept #56 Receptram
Recept #26 Receptram
Recept #61 Receptram