Varmrätter

Ram början
Receptbild
Pecorino con marmellata d´arancio/ Fårost med apelsin
Ljuvliga bitar av sardisk fårost med sötsyrlig apelsinkompott/marmelad. En av bitarna är den lätt, rökta Pecorino Mustia, den andra biten är en vällagrad Pecorino Sardo.

Köp olika sorters fårostar och skär i trianglar/skivor. Lägg på antingen fikonmarmelad eller en kompott av apelsin och garnera med färska fikon. Perfekt avslut på en måltid. I glaset passar Anghelu Ruju från Sella& Mosca eller en Recioto DOC från Novaia mer än perfekt.

3 mskapelsinmarmelad/fikonmarmelad
200 gPecorino Mustia
4 st färska, fikon
200 g Pecorino Maturo sardo
200 g Pecorino dolce sardo
Print Mail
Ram slut
Sardegna

En region som mitt hjärta klappar extra starkt för. En ö med karga berg, fantastiska bukter och smaragdgrönt vatten. En ö där läckergommen njuter, där ädla droppar i glasen förgyller och solens strålar smeker ens kind. Skaldjur, fisk, spädgris, sjöborre och malloreddus (en slags pastasort) allt detta är öns speciella delikatesser. Läs mer

Fler recept
Recept #40 Receptram
Recept #16 Receptram
Recept #11 Receptram