Varmrätter

Ram början
Receptbild
Fläskfilé tonnato
En härlig bjudrätt som kan ätas som bufférätt eller huvudrätt. Fina, tunna skivor av mört fläskkött, en sås på tonfisk, kapris, sardeller, vitlök, citron och ägg samt kryddor.

 

Stek fläskytterfilén i smöret i en stekpanna, så köttet får färg runt om. Lägg sedan köttet i en ugnsform, in i ugnen på 150 grader och köttet är klart när dess innertemperatur är cirka 70 grader. Under tiden görs tonfisksåsen i en mixer. Lägg i tonfisken, äggulan, kapris, vitlök, citronsaften, salt, peppar, sardellfiléerna och majonnäsen- mixa, så det blir en slät men ganska fast massa. När köttet är klart och har svalnat skärs det i tunna skivor som läggs på ett fat. Bred på tonfisksåsen och dekorera med kapris eller färska örter. Buon Appetito!

2 tsk kapris
1 kgfläskytterfilé
5 st sardellfiléer
3 msk smör
2 msk majonnäs
2 st tonfiskburk
2 st vitlöksklyfta
1 st citron
1 st ägg
peppar
salt
Print Mail
Ram slut
Italien

Det italienska köket finns inte Italiens 20 regioner har sina egna speciella produkter.Där hav, berg, sjöar och dalar, i fin samklang erbjuder de allra finaste råvaror. Det italienska köket är känt för att med sina rena råvaror presentera maträtter med enkel elegans. Läs mer

Fler recept
Recept #22 Receptram
Recept #18 Receptram
Recept #40 Receptram