Varmrätter

Ram början
Receptbild
Spaghetti med vongole
Det finns lika många recept på Spaghetti med Vongole, som det finns italienska hemmafruar.
Här ger jag Er det klassiska- håll till godo!

Hacka vitlöksklyftorna i mindre bitar. Hacka även bladpersiljan-fint.

Koka upp en stor kastrull med vatten. Salta rikligt med grovt salt. Skölj musslorna under kallt vatten.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Under tiden pastan kokar, så ta fram en rymlig stekpanna och häll i rikligt med extra jungfruolivolja i botten. Tillsätt den hackade vitlöken och den finhackade bladpersiljan. Låt det hela bryna lite, utan att ta färg. Häll i musslorna och öka värmen. Rör varsamt runt och se till att alla musslor öppnar sig. Krydda med svartpeppar och om man så önskar med lite chili, citron och vitt vin. Durka av spaghettin och häll i den i stekpannan-rör runt- servera direkt.

400 gSpaghetti
4 stVitlöksklyftor
1 knippeBladpersilja
1 kgVongole eller hjärtmusslor
Extra junfruolivolja
Svartpeppar
Print Mail
Ram slut
Campania

Amalfikusten, Paestum och Napoli alla ställen i denna region. Där hittar vi den äkta buffelmozzarellan, San Marzano tomater (ovala) samt citroner från Sorrento. Här kryddas maten med vitlök, citron, oregano och gräslök. Läs mer

Fler recept
Recept #21 Receptram
Recept #22 Receptram
Recept #40 Receptram