Varmrätter

Ram början
Receptbild
Spaghetti zucchini e gamberetti/räkor
Smakrika spaghetti med extra jungfruolivolja som bas och härliga kryddor samt färska räkor och mjälla zucchini för bästa resultat! I glaset passar en Vermentino perfekt!

Skala räkorna och lägg dem åt sidan. Skär zucchinin i små bitar. Häll extrajungfruolivolja i en djup stekpanna och bryn zucchinin. Tillsätt chili, salt och svartpeppar. Låt zucchinin få lite färg och häll sedan i de färska och skalade räkorna, rör runt. Stäng av plattan. Koka pastan enligt anvisningen på paketet i grovsaltat vatten.

När pastan nästan är al dente, så sätter du på räk och zuccinini- såsen igen. Tillsätt den finhackade persiljan och lite vit vin, låt puttra några minuter. Tillsätt också lite pastavatten och rör runt. Durka av pastan och häll den i såsen, rör om och servera omgående. Garnera med lite extra persilja! Buon Appetito!

500 gspaghetti KRAV Matric
350 gfärska, räkor
vitt vin
5 msk extrajungfruolivolja, Monini
4 msk grovt salt
3 msk persilja, gärna bladpersilja färsk
1 st Zucchini
1 uns peperoncino/chili
1 uns peppar
1 uns salt
Print Mail
Ram slut
Italien

Det italienska köket finns inte Italiens 20 regioner har sina egna speciella produkter.Där hav, berg, sjöar och dalar, i fin samklang erbjuder de allra finaste råvaror. Det italienska köket är känt för att med sina rena råvaror presentera maträtter med enkel elegans. Läs mer

Fler recept
Recept #2 Receptram
Recept #14 Receptram
Recept #42 Receptram