Varmrätter

Ram början
Receptbild
Spinaci saltati/ slungad spenat
Spenat är ett vanligt tillbehör till fisk eller kött i Italien. I Norra Italien slungar man den med smör och parmesan. I södra Italien med jungfruolivolja och citron. Gärna lite peppar och salt på, också.

 

Ett eller två paket bladspenat som tinas eller mikras och sedan slungas i extra jungfruolivolja och citron. Varianten med smör och parmesan passar bättre under vinterhalvåret, då den varianten är aningen "tyngre". Detta tillbehör passar ypperligt till all sorts fisk men även till kyckling, kalv och fläskkotletter. Lite salt och peppar förhöjer smaken.

6 msk Extra jungfruolivolja
500 g Bladspenat
1 st citron
peppar
salt
Print Mail
Ram slut
Italien

Det italienska köket finns inte Italiens 20 regioner har sina egna speciella produkter.Där hav, berg, sjöar och dalar, i fin samklang erbjuder de allra finaste råvaror. Det italienska köket är känt för att med sina rena råvaror presentera maträtter med enkel elegans. Läs mer

Fler recept
Recept #8 Receptram
Recept #27 Receptram
Recept #22 Receptram