Varmrätter

Ram början
Receptbild
Coppa e salsiccia di cinghale/Coppa och vildsvinskorv
Lufttorkad karré (coppa)och vildsvinssalsiccia(torkad), från Sardinien, är en klassisk förrätt med ett glas Cannonau! En bit pecorino till det och ett gott bröd, så är lyckan gjord.

Skivor av Coppa(lufttorkad karré) och en vildsvinssalami, eller vildsvinssalsiccia(vällagrad) som man menar på Sardinien. Charken läggs på ett fat och sedan är det bara att hugga in. Gott med ett glas Cannonau till. Gärna också en bit bröd.

200 gCoppa
150 g Vildsvinssalami/salsiccia
tillbehör: bröd
Print Mail
Ram slut
Sardegna

En region som mitt hjärta klappar extra starkt för. En ö med karga berg, fantastiska bukter och smaragdgrönt vatten. En ö där läckergommen njuter, där ädla droppar i glasen förgyller och solens strålar smeker ens kind. Skaldjur, fisk, spädgris, sjöborre och malloreddus (en slags pastasort) allt detta är öns speciella delikatesser. Läs mer

Fler recept
Recept #28 Receptram
Recept #19 Receptram
Recept #46 Receptram