Varmrätter

Ram början
Receptbild
Bresaola della Valtellina/ oxkött med rucola/parmesan
Enkel och smakrik förrrätt med det magra och lufttorkade oxköttet- bresaola. Till det- rucola, pinjenötter, parmesan och extra jungfruolivolja, citron och kryddor.

 

Skölj rucolan och lägg den på ett stort fat. Lägg på skivorna av bresaolan och den hyvlade parmesanen. Krydda med svartpeppar och Oris. Innan serveringen ringlas extra jungfruolivolja över samt att citronskivor läggs på som dekoration. Pinjenötterna strös över och rätten är klar att serveras.

180 gBresaola
1 st citron
5 msk extra jungfruolivolja
150 g Parmigiano Reggiano
100 g Pinjenötter
1 tsk Oris
1 tsk Svartpeppar
rucola
Print Mail
Ram slut
Lombardia

Lago di Como, Milano och fotboll på San Siro – ja, visst är det så men det är den typiska maten som jag ska förmedla – härifrån kommer: Bresaola della Valtellina, gorgonzola och taleggio – i mitt tycke två underbara ostar som verkligen är till stor nytta i köket, då man kan göra många goda rätter med de båda ostarna. Läs mer

Fler recept
Recept #20 Receptram
Recept #21 Receptram
Recept #8 Receptram