Varmrätter

Ram början
Receptbild
Frittata con zucchine/ italiensk omelette med squash
Frittate( italienska omeletter) kan göras med lök, zucchini, skinka, räkor, blandade grönsaker och mycket mer. Ägg, Parmigiano Reggiano och extra jungfruolivolja är dock ett måste att ha med.

 

Knäck 5-6 ägg i en skål och krydda dessa med svartpeppar. Häll i cirka 2 dl färskriven parmigiano reggiano och blanda. Ta fram en stekpanna och ringla lite extra jungfruolivolja i botten. Skär zucchinin i smala skivor och stek dessa på medelvärme, så de får lite färg. Krydda med oris och lite svartpeppar. När zucchinin fått lagom med färg, hälls äggblandningen över. Låt det hela "stanna" och vänd sedan omeletten i ett stort lock och låt andra sidan "stanna" även den. När frittatan är klar lägg den över på ett stort fat. Dekorera gärna med basilika. Frittata äts kall som förrätt eller som bufférätt.

6 stägg
2 dl Parmigiano Reggiano
1 tsk Svartpeppar
4 msk Extra jungfruolivolja
2 st Zucchini
1 tsk Oris
Basilika
Print Mail
Ram slut
Marche

Denna inklämda region mellan Emilia-Romagna, Toscana, Umbria och Abruzzo ger ett mycket vitt och brett utbud av gastronomi. Hav och berg i samklang på tallriken kan se ut enligt följande: sallad på marinerad fisk som förrätt, pasta med bönor och kronärtskocka efter, samt som varmrätt griskött med mandlar. Läs mer

Fler recept
Recept #22 Receptram
Recept #19 Receptram
Recept #26 Receptram