Varmrätter

Ram början
Receptbild
Romanska kronärtskockor med mozzarella
I Lazio älskar man kronärtskockor. Råa, kokta, som fyllning i färsk pasta, i gratänger och som här kokta och marinerade.

Ta av de yttersta kronärtskocksbladen, tills kronärtskockorna har de mjukare bladen framme. Koka kronärtskockorna i lättsaltat vatten i cirka 10-15 minuter på medelsvag värme. Ta upp kronärtskockorna och dela dem i mindre bitar. Ringla över extra jungfruolivoljan och strö över hackade vitlöken, myntan och bladpersiljan. Salta och peppra efter tycke och smak och rör om försiktigt.  Servera den marinerade kronärtskockan med en halv mozzarella, sallad, tomat och eventuellt någon oliv.

 

3 msk extra jungfruolivolja
2 stkronärtskockor
2 st buffelmozzarella
2 st tomater
1 knippe bladpersilja, finhackad
1 tsk mynta, finhackad
1 st vitlök, finhackad
peppar
sallad
salt
Print Mail
Ram slut
Lazio

En region som har Tyrrenska havet som sitt ansikte. Här finns även kullar och en del berg. Här samsas smakrika rätter med enkla linssoppor och klassiker som tex. ”Saltimbocca alla romana”. Men jag kommer ge er receptet på ett jättegott ”contorno”, dvs tillbehör – som ofta är grönsaksbaserade i Italien. Läs mer

Fler recept
Recept #23 Receptram
Recept #41 Receptram
Recept #52 Receptram