Varmrätter

Ram början
Receptbild
Svärdfisk med paprikakräm
Dagsfärsk svärdfisk i fina skivor med en enkel kräm av paprika smakar fint som lunch eller middag.
En rätt som har mycket smak men få kalorier och riktigt smälter i munnen.

Ugnsbaka de 2 paprikorna i c:a 40 minuter i 160 grader. Paprikorna är klara när skalet lyfter och har svartsotiga ”prickar”. Tag ut paprikorna och låt dem svalna något. Dra av skalen och skär paprikorna i mindre bitar.

Häll lite extra jungfruolivolja i en stekpanna, tillsätt paprika-bitarna och alla finhackade kryddor.

Dela vitlöksklyftan på hälften och lägg i den också. Låt småputtra i 15 minuter på svag värme.

Salta och peppra efter smak och tycke. Mixa paprika-blandningen, så den blir någorlunda slät, kan vara lite halvgrovt mixad.

Stek svärdfisken, på hög värme, under ganska kort tid, beroende på hur genomstekt man önskar äta fiskköttet. Lägg lite paprikakräm på botten av varje tallrik, lägg på svärdfiskskivan och dekorera med rucola eller maché. Buon Appetito!

4 stFin färsk svärdfisk
2 stRöd paprika
1 unsHackad basilika
1 unsHackad mynta
1 unsHackad persilja
1 stVitlöksklyfta
Peppar
Salt
Print Mail
Ram slut
Calabria

Calabria är en region känd för starka smaker och sin speciella röda ”Tropea”-lök, som används flitigt i matlagning. Även peperoncino används flitigt, bland annat i pastasåsen. Färsk fisk, så som svärdfisk och tonfisk, är också vanligt förekommande, allra oftast på grillen. Läs mer

Fler recept
Recept #10 Receptram
Recept #47 Receptram
Recept #33 Receptram