Varmrätter

Ram början
Receptbild
Parmaskinka med melon/ Prosciutto di Parma e melone
En riktig klassiker, som avnjuts i hela Italien, särskilt under sommarhalvåret, men då Parmaskinka är en produkt från Emilia-Romagna och melon finns i alla regioner, så hamnar denna förrätt här.

 

Skär melonen i lagom tjocka skivor och lägg på ett fat. Skivorna av Parmaskinka, läggs ovanpå melonskivorna. Viktigt att melonen är mogen och söt. Extra gott om man använder Parmaskinka men prosciutto crudo går också bra.

160 gparmaskinka
1 st melon, mogen
Print Mail
Ram slut
Emilia-Romagna

Parmigiano Reggiano, Parmaskinka, Mortadella, Lasagne, Tortellini - ja, listan kan göras lång- man säger att denna region är ”Italiens mage”. Här äter man med stolthet av sina regionala produkter som även fått framfart i andra delar av Europa. Läs mer

Fler recept
Recept #60 Receptram
Recept #7 Receptram
Recept #39 Receptram