Varmrätter

Ram början
Receptbild
Tagliatelle med köttragú
Emilia- Romagnas "regionstad" är Bologna. Och om man är i Bologna måste man beställa in "taglitelle al ragú". Mustig och smakrik "köttfärssås" med tagliatelle och rejält med parmesan på toppen!

I en kastrull bryns grönsakerna med oljan och smöret I 5 minuter. Lägg i nötfärsen, fläskfärsen och innankråmet av salsiccian eller baconet i kuber. Häll över det vita vinet och låt det dunsta bort. Häll Intenso med lök i en liten skål och tillsätt lite varmt vatten, rör om. Tillsätt sedan det i kastrullen och låt det hela puttra på svag värme i 1 timme. Häll i Polpan efter att en timme gått och låt allt puttra ytterligare 30 minuter på svag värme. Tillsätt sedan lite salt och glaset med mjölk och låt allt ytterligare puttra i 15 minuter. Gör under tiden pastadegen genom att hälla ut mjölet i på bakbordet, gör ett hål i mitten och kläck äggen där. Bearbeta in mjölet med äggen allteftersom, tills degen är slät. Låt degen vila, i rumstempe- ratur, i 30 minuter. Kavla ut degen tunt eller ta hjälp av en pasta- maskin. Skär degen i tagliatelleformat och koka sedan pastan, om den är hemgjord, i cirka 5 minuter, annars enligt förpackningen på den köpta pastan.

Servera tagliatellen med den mustiga köttragún och färskriven Parmigiano Reggiano! 

6st personer

500 gSpecialvetemjöl
5 st Färska ägg
250 gNötfärs
200 gPolpa, Mutti
150 g Selleri,morot,lök
1 nyporSalt
50 g Extra Jungfruolivolja
50 g Intenso med stekt lök, Mutti
50 g Smör
250 g Fläskfärs
2 dl Vitt vin
2 dlMjölk
100 g Salsiccia eller bacon/pancetta skuret i små kuber
Ev. svartpeppar efter tycke och smak
Print Mail
Ram slut
Emilia-Romagna

Parmigiano Reggiano, Parmaskinka, Mortadella, Lasagne, Tortellini - ja, listan kan göras lång- man säger att denna region är ”Italiens mage”. Här äter man med stolthet av sina regionala produkter som även fått framfart i andra delar av Europa. Läs mer

Fler recept
Recept #27 Receptram
Recept #20 Receptram
Recept #16 Receptram