Varmrätter

Ram början
Receptbild
Kalvkött i tonfisksås/Vitello tonnato
Kalvkött i tonfisksås(vitello tonnato) är den optimala bjudrätten då den kan förberedas innan
och uppskattas av de flesta för sin fräschör och smaksensation!

Till garnering eventuellt: kapris, citron, paprikapulver eller oliver Bryn köttet väl i lite extra jungfruolivolja i en stor kastrull. Tillsätt vinet, salta och peppra. Tillsätt lagerblad, selleri och vitlök och låt sjuda c:a 50 minuter på medelstark värme. Låt det hela sedan svalna. Rör ihop en majonnäs av äggulorna, 2 dl extra jungfruolivolja och citronsaften. Blanda majonnäsen, tonfisken, sardellerna och kapris i en mixer/matberedare, så det blir en slät kräm. Skär det kalla kalvköttet tunt i fina skivor och lägg skivorna på ett stort och vackert fat. Fördela majonnäs-blandningen på köttet och låt det stå kallt i 1-2 timmar i kylen. Vid servering garneras rätten med ovan nämnda förslag.

700 gKalvkött-file eller stek
5 dlVitt vin, torrt
3 stFinhackade sardellfiléer
3 mskKapris
200 gTonfisk i olja
2 stLagerblad
2 stÄggulor
1 stSaft från citron
Extra jungfruolivolja
Peppar
Salt
Print Mail
Ram slut
Piemonte

Jag säger bara…Tryffel, så förstår ni resten. I Piemonte hittar man vittryffeln från d´Alba. Härlig färsk och fylld pasta med krämiga såser är också typiskt från regionen. Smakrika ostar likaså och underbara rödviner, som Barbera d´Alba. Läs mer

Fler recept
Recept #2 Receptram
Recept #56 Receptram
Recept #53 Receptram