Varmrätter

Ram början
Receptbild
Spaghetti på kolarhustruns vis / Carbonara
Carbonara är en av italiensk paradrätt från Lazio. En del använder grädde, men här är originalreceptet. Guanciale är rätta att ha i men kubad pancetta går också fint, bacon funkar men är inte optimalt.

Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten. Stek under tiden pancetta-kuberna i en stekpanna, behövs inget fett men man kan ha lite extra jungfruolivolja i botten. Låt fläsket ta lite färg och ställ åt sidan. Vispa äggen, krydda äggen med svartpeppar, rikligt. Lägg till hälften av båda ostarna och rör om. Häll i tärningarna av pancettan i äggsmeten och häll äggsmeten över pastan, när den är avdurkad och åter lagd i kastrullen. Rör runt och servera direkt. För de som så önskar, finns mer ost att strö över.

 

 

400 gspaghetti
3 stägg
50 g parmigiano reggiano
50 g pecorino
160 g kubad guanciale/pancetta
grovt salt
svartpeppar
Print Mail
Ram slut
Lazio

En region som har Tyrrenska havet som sitt ansikte. Här finns även kullar och en del berg. Här samsas smakrika rätter med enkla linssoppor och klassiker som tex. ”Saltimbocca alla romana”. Men jag kommer ge er receptet på ett jättegott ”contorno”, dvs tillbehör – som ofta är grönsaksbaserade i Italien. Läs mer

Fler recept
Recept #32 Receptram
Recept #51 Receptram
Recept #21 Receptram