Varmrätter

Ram början
Receptbild
Lucanica salsiccia med potatis och chili.
Utan chili stannar Basilicata! Och utan salsiccian Lucanica(Luganega) på grillen, i pastan, till potatisen, saknas något, enligt de boende i regionen. Enkel men smakrik maträtt med hetta.

Skala potatisen och skär den i större tärningar. Stek potatistärningarna i extra jungfruolivolja i en stekpanna. Låt potatisen få gyllene färg runt om. När potatisen nästan är klar, så läggs salsiccian i som är skuren i runda skivor. Skär en halv chili i smala skivor och lägg i. Blanda runt försiktigt och krydda med lite salt och svartpeppar efter smak. Servera gärna med en blandsallad.

600 gPotatis
6-8 mskJungfruolivolja
400 gSalsiccia, luganega eller rustica
1 stFärsk röd chili
1 unsSalt
Svartpeppar
Print Mail
Ram slut
Basilicata

En region lite inklämd bland många med en havslinje som vetter helt mot Taranto-bukten. Även en region, som på grund av sitt bergiga och inklämda läge var en av Italiens fattigaste, tills man hittade olja. På Romartiden kallades regionen ”Lucania”, därav namnet på den kända ”digestivon/bittern” – ”Amaro Lucano” som är Basilicatas stolthet. Läs mer

Fler recept
Recept #19 Receptram
Recept #51 Receptram
Recept #61 Receptram