Varmrätter

Ram början
Receptbild
Svamprisotto/Risotto ai funghi
Rykande het svamprisotto med smak av Karl-Johan svamp, färskriven Parmigiano Reggiano och den fräscha bladpersiljan. Risotto tar sin lilla tid att tillaga men dess slutresultat är värd all "möda".

Skär svampen i mindre bitar och bryn dessa tillsammans med den finhackade löken och vitlöken i en större gryta, där smöret och olivoljan redan finns på botten. Tillsätt riset och rör runt. Häll på lite buljong allt eftersom och rör hela tiden runt, varsamt. Tillsätt mer buljong, då den ångat in. Fullfölj denna procedur, tills all buljong har använts och riset har kokat i minst 30 minuter på svag värme. Salta och peppra efter tycke och smak och lägg i hälften av den färskrivna parmesanen, efter 30 minuters koktid. Smaka av och kontrollera om riset är al dente. Om ja, tillsätt persiljan och resterande parmesan. Servera.

60 gSmör
50-60 gParmigiano Reggiano
400 gKarl-Johan svamp
320 gCarnaroli-ris eller Arborio-ris
2 mskExtra jungfruolivolja
2 mskFinhackad bladpersilja
1 lGrönsaksbuljong
1 stGul lök
1 unsSalt
1 stVitlöksklyfta
Svartpeppar
Print Mail
Ram slut
Valle d'Aosta

Här märks bergens påverkan på maten som gärna består av ost, vilt och långkok. Mustiga grytor som under vinterhalvåret värmer själen. Smakrika viner och "matiga" desserter. Läs mer

Fler recept
Recept #19 Receptram
Recept #25 Receptram
Recept #10 Receptram