Varmrätter

Ram början
Receptbild
Vit chokladmousse med tomatconfit alla stracciatella
Dessert-recept från Carlo Casoni, som är Mutti SpA:s "chef". En härlig mousse med nytänkande confit av tomat! Söt, syrlig och smaskig!

Förbered själva tomatconfiten genom att durka ur cocktailtomaterna ur sin sås.

Lägg själv små runda cocktailtomaterna i en kastrull, tryck sönder dem med gaffel-se upp, kan skvätta samt tillsätt 100 gr socker, vaniljstången(skär den på mitten), ingefäran, sambucan och låt detta småkoka på svag värme i 20-25 minuter. Låt sedan kallna och tillsätt den smälta mörka blockchokladen.

Smält sedan den vita chokladen i vattenbad eller i mikron med smöret och oljan.

Rör ihop i annan skål äggen och resterande socker, grädden och mjölken(som är fingervarma) samt gelatinbladen(som först lagts i vatten och kramats ur). Tillsätt den vita chokladsmeten i denna skål och rör om. Häll moussen i höga glas/fina småskålar och ställ i kylskåpet i c:a 3 timmar.

Dekorera sedan med tomatconfiten och några sesamfrön(kan uteslutas). Servera.

50 gMörk blockchoklad / Mörk choklad
50 gSmör
50 gSolrosolja / matolja
4 stGelatinblad
300 gVit blockchoklad / Vit choklad
3 tskSambuca
200 gCocktailtomater Mutti burk
200 gSocker
20 gIngefära
2 stÄgg
100 gMjölk 3%
100 gVispgrädde
1 stVanilstång
Print Mail
Ram slut
Puglia

Italiens ”klack” och en region med Adriatiska och Joniska havet vid sin sida – dess platta, oändliga siluett har gynnat en jordbruksproduktion utöver de vanliga. Solen som alltid strålar (nåja, men nästan) och den fertila jordmånen ger regionen underbara frukter, grönsaker och spannmål. Läs mer

Fler recept
Recept #22 Receptram
Recept #25 Receptram
Recept #8 Receptram