Varmrätter

Ram början
Receptbild
Trenette med pesto genovese, skärbönor och potatis
Trenette med pesto genovese, skärbönor och potatis, är husmödrarnas favoritpasta i Ligurien.
Testa du också! Går såklart fint att köpa färdig pesto av god kvalitet, också.

Tvätta av basilikabladen och lägg dem i en mortel med lite grovt salt, börja mortla och lägg till vitlöken samt pinjenötterna och mortla på. Lägg till de båda rivna ostarna och mortla mer. När det blivit en fast massa, lägg över massan i en liten skål och droppa över extra jungfruolivoljan, c:a 5 msk, tills det blir en fin pesto. Skala potatisarna och skär dessa i små tärningar. Tvätta av skärbönorna och skär dessa i halvor eller mindre bitar. Koka upp en kastrull med vatten(saltat vatten) och koka potatistärningarna däri. Efter 5 minuter, läggs skärbönorna i och efter ytterligare 10 minuter, läggs pastan i. När pastan är al dente, durka av allt(potatis, skärbönor, pasta) och blanda i den hemmagjorda peston samt tillsätt eventuellt lite mer extra jungfruolivolja. Servera med extra färskriven parmigiano reggiano. Njut!

400 gTrenette eller Trofie
40 gPinjenötter
20 gFärskriven Parmigiano Reggiano
20 gFärskriven Pecorino
2 stFasta potatisar
2 stVitlöksklyftor
150 gSpäda skärbönor
1 knippeBasilika
Extra jungfruolivolja
Grovt salt
Salt
Print Mail
Ram slut
Liguria

Ytterligare en region som har en speciell plats i mitt hjärta. I staden Alassio har jag som ung semestrat och min pappa växte upp där, men ursprunget har han från Sicilien. En region med sandstränder, berg och småkullar. Maten är ofta ”enkel”, delikat och genuin. Läs mer

Fler recept
Recept #16 Receptram
Recept #58 Receptram
Recept #32 Receptram