Varmrätter

Ram början
Receptbild
Antipasto di salumi-charktallrik
Utan chark stannar Emilia- Romagna. Regionen med Parmaskinka, mortadella och salame Felino, bland andra. Alltid uppskattat med en härlig antipasto-tallrik bestående av olika slags chark.

Lägg den skivade charken på ett vackert fat och dekorera med timjan eller basilika. Som tillbehör fungerar grissini eller kanske ännu hellre crocchini från varumärket Roberto. Passande dryck, som alltid vatten eller ett glas Tanca Farrá eller Ronchedone.

150 gCotto- kokt italiensk skinka
150 gMortadella
150 gParmaskinka
100 gSalami- valfri sort
Crocchini
Print Mail
Ram slut
Emilia-Romagna

Parmigiano Reggiano, Parmaskinka, Mortadella, Lasagne, Tortellini - ja, listan kan göras lång- man säger att denna region är ”Italiens mage”. Här äter man med stolthet av sina regionala produkter som även fått framfart i andra delar av Europa. Läs mer

Fler recept
Recept #60 Receptram
Recept #26 Receptram
Recept #48 Receptram