Varmrätter

Ram början
Receptbild
Friterad bläckfisk/Calamari fritti
Calamari fritti skall göras á la minute! Lätt frityrsmet, het olja och upp på tallriken. Gärna en liten ”squeeze” av en citron på bläckfisken och lyckan är gjord!

Rensa och skölj bläckfisken. Skär den i ringar. Doppa varje ring i mjöl. Fritera bläckfiskringarna i en djup stekpanna på hög temperatur i mycket solrosolja. Håva upp ringarna så snart de blivit fint gyllenfärgade, tar cirka 3-4 minuter. Lägg de friterade bläckfiskringarna på hushållspapper, så överskottsoljan rinner av och salta lite lätt. När alla ringar är klara, lägg på varsin tallrik, bläckfiskringar och en citronklyfta bredvid. Eventuellt kan man strö lite nyklippt persilja över också.

300 gBläckfisk
Citronklyftor
Mjöl
Salt
Solrosolja (för friteringen)
Print Mail
Ram slut
Marche

Denna inklämda region mellan Emilia-Romagna, Toscana, Umbria och Abruzzo ger ett mycket vitt och brett utbud av gastronomi. Hav och berg i samklang på tallriken kan se ut enligt följande: sallad på marinerad fisk som förrätt, pasta med bönor och kronärtskocka efter, samt som varmrätt griskött med mandlar. Läs mer

Fler recept
Recept #45 Receptram
Recept #19 Receptram
Recept #54 Receptram