Varmrätter

Ram början
Receptbild
Bucatini med chili och vitlök
Våga ”hotta” till det lite i köket. Bucatini med chili och vitlök är en typisk rätt från Basilicata, där det används en hel del ”peperoncino”(chili)!

Hetta upp lite extra jungfruolivolja I en stor stekpanna. Lägg i de delade vitlöksklyftorna och bryn dessa lite lätt. Lägg i chilin och rör runt. Ta sedan ut både vitlök och chili samt skär chilin, 3 av dem, i mindre bitar. Gör likadant med 1 vitlöksdel. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen(dvs med rikligt grovsaltat vatten i en stor kastrull).

Durka av pastan när den är al dente. Häll i pastan i vitlök/chili-oljan och rör runt. Tillsätt ytterligare lite extra jungfruolivolja och servera.

500 gBucatini
5-6 stPeperoncino/röd, färsk chili
3 stVitlöksklyftor, delade på hälften
Extra jungfruolivolja
Grovt salt
Print Mail
Ram slut
Basilicata

En region lite inklämd bland många med en havslinje som vetter helt mot Taranto-bukten. Även en region, som på grund av sitt bergiga och inklämda läge var en av Italiens fattigaste, tills man hittade olja. På Romartiden kallades regionen ”Lucania”, därav namnet på den kända ”digestivon/bittern” – ”Amaro Lucano” som är Basilicatas stolthet. Läs mer

Fler recept
Recept #4 Receptram
Recept #42 Receptram
Recept #20 Receptram