Varmrätter

Ram början
Receptbild
Polenta med nötfärsköttbullar och tomatsås
Polenta(majsmjöl) är vanligt förekommande både i ”grötform”, stekt eller ugnsbakad.
Till polenta passar smakrika tomatsåser och som protein, härliga polpette(köttbullar).

Blanda ströbröd, ägg och mjölk och låt stå I 10 minuter. Lägg i färsen I blandningen, ovan, och krydda med salt, peppar och den finhackade vitlöken. Gör 8-10 stycken runda, stora köttbullar och lägg dessa åt sidan.

Skär löken och vitlöken i bitar och bryn dessa i extra jungfruolivolja i en kastrull. Tillsätt de båda tomatburkarna och låt småputtra, på svag värme i 1 timme. Salt och peppra, efter tycke. Fritera köttbullarna och lägg dem sedan i tomatsåsen, där de skall sjuda i cirka 10 minuter. Koka polentan enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt smöret samt den färskrivna parmesanen. Fritera salviabladen i 180 grader och låt dem sedan rinna av på ett bakplåtspapper och salt lite lätt. Lägg en klick polenta på var sin tallrik, toppa med 2 köttbullar och tomatsåsen samt garnera med de friterade salviabladen.

300 gNötfärs
3 dlMjölk
200 gPolenta
100 gFärskriven parmesan
100 gSmör
1 burk Körsbärstomat (Mutti)
1 burk Polpa (Mutti)
1 stLök
1 dlStröbröd
1 stVitlöksklyfta, finhackad
1 stÄgg
Extra jungfruolivolja
Frityrolja
Några färska salviablad
Peppar
Salt
Print Mail
Ram slut
Trentino

En region med Alper, med Dolomiter men även lite Garda-sjön. Nära till Österrike och det har ju givetvis fått tydliga influenser på maten. Här hittar man speck (lufttorkad, rökt skinka), sauerkraut och trentingrana (liknande grana padano). Till efterrätt kanske en ”stollen med äpple och kanel” eller varför inte en ”krapfen”. Läs mer

Fler recept
Recept #51 Receptram
Recept #14 Receptram
Recept #24 Receptram