Varmrätter

Ram början
Receptbild
Risotto med tryffel och pilgrimsmusslor
I Umbria möts ofta hav och berg i matlagningen. Här har vi ett typiskt exempel på ett sådant möte; risotto med tryffel och pilgrimsmusslor! Tar sin stund att laga men ack vad smaskigt det smakar.

Häll lite extra jungfruolivolja i en stor gryta och tillsätt riset samt den finhackade vitlöken. Rör runt. Späd med grönsaksbuljongen allt eftersom och tillsätt den finhackade rosmarinen. Salta och peppra, efter tycke och smak.

Lägg i tryffeln (i skivor eller mindre bitar) och rör varsamt runt, späd med buljongen och låt riset koka långsamt på svag värme. Tillsätt den färskrivna parmesanen och rör runt, försiktigt. När tryffelrisotton nästan är al dente, så steks pilgrimsmusslorna i en stekpanna med extra jungfruolivolja i botten, hastigt.

Lägg en klick risotto på var sin tallrik och två pilgrimsmusslor på toppen samt garnera med något valfritt grönt salladsblad och eventuellt lite extra hyvlad svart tryffel på. Ringla över lite extra jungfruolivolja och servera direkt.

Garnering: 20 gr svart tryffel samt extra jungfruolivolja och grön sallad

8 stPilgrimsmusslor
50 gSvart tryffel
400 gCarnaroli ris
3 mskRosmarin
100 gFärskriven, Parmigiano Reggiano
1 lGrönsaksbuljong
1 stVitlöksklyfta, finhackad
Extra jungfruolivolja
Peppar
Salt
Print Mail
Ram slut
Umbria

En ganska lite region som tagit fasta på böndernas matlagningskonst. En region omgärdad av berg, kullar och åter kullar. Havet ser man inte röken av och det har givetvis påverkat mattraditionen här. Så i köket används mycket bönor, kött och fågel. Läs mer

Fler recept
Recept #50 Receptram
Recept #48 Receptram
Recept #36 Receptram