Varmrätter

Ram början
Receptbild
Vongole/Hjärtmusslor på fiskarens vis
Så enkelt men så oerhört gott. Vongole alla Marinara görs i en handvändning; allt som krävs är färska vongole, vitlök, persilja, vitt vin och extra jungfruolivolja. En stor traktörpanna är också bra att ha!

Finhacka vitlöken och bladpersiljan fint. Rengör musslorna och skölj dem i iskallt vatten, låt sedan vattnet rinna av. Hetta upp extra jungfruolivolja i en stor stekpanna(traktörpanna) och lägg i vitlöken samt persiljan. Häll sedan i musslorna och se till att alla öppnar sig. Rör runt varsamt. Späd med det vita vinet och spruta över saften av en citron(kan uteslutas) och krydda med lite chili, om ni önskar lite hetta. Servera omdedelbart, då alla musslor öppnat sig, ät inte musslorna som har helt slutna skal.

4-5 mskFinhackad bladpersilja
2-3 stVitlöksklyftor
1-2 glas Vitt vin
1 kgVongole/hjärtmusslor
Eventuellt citron oc chili
Extra jungfruolivolja
Print Mail
Ram slut
Veneto

En region som besitter den – för många – välkända Gardasjön. Även här samsas hav och berg med varandra. Här finns vidunderliga kontraster som även syns i matlagningen. Vad gäller dryck är det Prosecco som gäller och till ett sådant glas bjuds små antipasti! Läs mer

Fler recept
Recept #11 Receptram
Recept #17 Receptram
Recept #23 Receptram