Varmrätter

Ram början
Receptbild
Risotto med havets läckerheter
Ljuvlig risotto med havets läckerheter. Vilka musslor och skaldjur som läggs i bestäms efter dagens fångst! Blåmusslor, vongole och havskräftor är aldrig fel. Viktigt att riset kokas al dente.

Skölj bläckfisken och dela den i mindre bitar. Bryn bläckfisken med räkorna i en stor gryta med extra jungfruolivolja på botten och tillsätt vitlöken samt persiljan. Lägg i de rena och sköljda musslorna och se till att de öppnar sig, slå på lite mer värme och häll i vinet. Rör ned riset, späd då och då med grönsaksbuljongen och koka riset tills det är fint al dente. Servera och garnera eventuellt med lite finhackad bladpersilja.

Grönsaksbuljong
5 mskFinhackad bladpersilja
400 gBlåmusslor, vongole eller hjärtmusslor
400 gCarnarolisris
200 gRensad bläckfisk
150 gGamberoni - stora räkor från Medelhavet
1-2 stVitlöksklyftor
1 glas Vitt vin, torrt
Extra jungfruolivolja
Print Mail
Ram slut
Friuli

En region som har i matväg fått influenser av både tysk och österrikisk karaktär samt inslag från Slovenien. Här möts hav, slätt och berg – allt på en gång och det märks också i regionens gastronomi. Många folkslag har under årens lopp ”tittat” förbi och lämnat spår. Här finner vi ”prosciutto San Daniele”, ”gulasch från Trieste” och ”orre i ölsås”. Läs mer

Fler recept
Recept #2 Receptram
Recept #25 Receptram
Recept #60 Receptram