Varmrätter

Ram början
Receptbild
Anka med potatis och sötsursås
Anka med potatis och sötsur sås, är enkelt att tillaga men gästerna kommer se dig som en mästerkock! A och O är dock att balsamvinägerna är av hög kvalitet, med både sötma, syra och krämighet.

Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över extra jungfruolivolja. Salt och peppra och in ugnen, 200 grader, i cirka 25 minuter. Skär ankbröstet i lagom tjocka skivor och stek skivorna, hastigt i relativt hög värme. Bör vara rosa i mitten. Gör i en kastrull den sötsura såsen, genom att smälta smöret, tillsätta balsamvinägern, balsamicokrämen-fikon, farinsockret och vitvinsvinägern. Låt såsen sjuda långsamt på svag värme. Tillsätt lite mer balsamicokräm om såsen skulle upplevas för tunn. Lägg på varsin tallrik, ankbröstskivorna, lite av den ugnsbakade potatisen och ringla den sötsura såsen runt om.

6-8 stPotatis
6 mskFin krämig balsamvinäger
500 gAnkbröst
50 gSmö
1 mskBalsamicokräm, fikon
1 mskFarinsocker
1 mskVitvinsvinäger
Extra jungfruolivolja
Salt
Print Mail
Ram slut
Molise

Den näst minsta regionen i Italien som har kullar och berg men vetter mot Adriatiska havet. Här finner vi Campobasso med ett vackert slott, här finns grottor i bergen och cykelleder med underbar utsikt. Maten är här liksom i Abruzzo enkel och genuin och man använder mycket durumvete samt griskött/fårkött och ostar i sin matlagning. Läs mer

Fler recept
Recept #14 Receptram
Recept #33 Receptram
Recept #54 Receptram