Varmrätter

Ram början
Receptbild
Guldsparid/Guldbrax med potatis och pecorino
Fisk i ugn med potatis är en klassiker i Puglia.
Här ”kryddas” både potatis och fisk med färskriven pecorino för att ge lite extra stuns!

Ta fram en ugnsplåt eller en stor ugnsform. Smörj den med lite extra jungfruolivolja och lägg i fisken/fiskarna(som rensats, magen, av fiskhandlaren). Ringla över extra jungfruolivolja, salta, peppra och häll över den finhackade bladpersiljan samt den hackade vitlöken på såväl fisken som på den skalade och skurna (i skivor) potatisen. Häll över vinet på det hela och tillsätt även den färskrivna pecorino, på allt. In i ugnen, 180 grader, i cirka 40 minuter. Fiskens skinn lyfter när den klar och potatisarna skall få en fin gyllene yta och vara mjuka.

6-8 stFasta potatisar, medelstora
100 gFärskriven Pecorino
1-2 stVitlöksklyftor
1,5 kgGuldsparid/Seabream
1 glas Vitt vin
Extra jungfruolivolja
Lite bladpersilja
Peppar
Salt
Print Mail
Ram slut
Puglia

Italiens ”klack” och en region med Adriatiska och Joniska havet vid sin sida – dess platta, oändliga siluett har gynnat en jordbruksproduktion utöver de vanliga. Solen som alltid strålar (nåja, men nästan) och den fertila jordmånen ger regionen underbara frukter, grönsaker och spannmål. Läs mer

Fler recept
Recept #19 Receptram
Recept #15 Receptram
Recept #9 Receptram