Q+ Prosciutto Parma, il Poggio 24mån, 8,5kg

Ram början
Produktbild

ArtikelnummerVER PQ POG
Antal per förp.8.5
RegionLombardia

Denna utvalda Parmaskinka är vår absolut mest exklusiva, mest lagrade och mjällaste lufttorkade skinka. Den lagras minst 24 månader. Urbenad på gammalt vis med kniv, levereras i special box. Lufttorkad Parmaskinka. Utvalda grislår av sk "tunga grisar" (160-180 kg). Endast skinkor från dessa grisar kan ge den rätta jämnvikten mellan fett och magert kött, och känns igen på väldoften, den fina smaken, den speciella söta ådran och den jämna färgen. Framställningen liknar nästan en rit och utförs av experter. Grislåren smörjs in med salt, som sköljs av efter en tids vila.

Print ikonMail
Ram slut
Lombardia

Lago di Como, Milano och fotboll på San Siro – ja, visst är det så men det är den typiska maten som jag ska förmedla – härifrån kommer: Bresaola della Valtellina, gorgonzola och taleggio – i mitt tycke två underbara ostar som verkligen är till stor nytta i köket, då man kan göra många goda rätter med de båda ostarna. Läs mer

Utvalda recept från Italien
Recept #42 Receptram
Recept #53 Receptram
Recept #8 Receptram