Pecorino Romano DOP, 200g fårost

Ram början
Produktbild
EAN kod

ArtikelnummerOST PEC R02
Antal per förp.15
RegionSardegna

Hård fårost lagrad i minst 8 månader.Denna gång delad i fina 200g bitar Smak: stark, pepprig och något salt. Ost med ursprungsbeteckningen D.O.P. I södra Italien används den i stället för Parmigiano-Reggiano, riven på pasta. Den har en kraftigare smak och passar därför till starka pastasåser med mycket vitlök och spansk peppar (peperoncino). Idealisk i såser med sidfläsk (pancetta, guanciale (kind) och salami. Innehåller pastöriserad fårmjölk, löpe och salt. 200g. 15st per kartong.

Print ikonMail
Ram slut
Sardegna

En region som mitt hjärta klappar extra starkt för. En ö med karga berg, fantastiska bukter och smaragdgrönt vatten. En ö där läckergommen njuter, där ädla droppar i glasen förgyller och solens strålar smeker ens kind. Skaldjur, fisk, spädgris, sjöborre och malloreddus (en slags pastasort) allt detta är öns speciella delikatesser. Läs mer

Utvalda recept från Italien
Recept #13 Receptram
Recept #22 Receptram
Recept #61 Receptram